Bär- och skördetider




Nu bågnar bärbuskarna
i trädgården!



Den här bilden hade jag med på bloggen i våras: 


Nu ser det ut så här:



Jag är inget vidare på att safta och sylta 
men kryddorna vill jag gärna ta vara på.


Basilikabusken på landet är jag lite stolt över
och här provar jag på att göra ett örtsalt av bladen.
Jag återkommer med beskrivningen efter att det torkat - om det blir som jag tänkt mej !



Jag brukar också torka chilin till flakes ....


... så att den inte behöver skrumpna på plantan!


Bilderna ovan tog jag en solig dag 
för så här är vädret hos oss idag:



Tur att vi ska på en kräftskiva i riktigt roligt sällskap ikväll!

Önskar också er en bra lördag!!

Kommentarer

  1. Mysigt när man får skörda och göra goda saker till vintern. Ha det så kul på kräftskivan. Kraaam Pia

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!