Fina fisken






Jag såg att Ernst stekte min absoluta favoritfisk
abborre 
i ett av sina program.

Dessvärre måste de filéerna ha varit som nåldynor
eftersom han inte byxade fisken.
Här kommer därför ett litet tips på hur man får garanterat benfria filéer :


Vänd den breda sidan av fisken mot dej.
Alla ben sitter längs ryggraden,
där de små svarta prickarna finns.

Gör ett litet snitt i fisken
och resten, som ser ut som en byxa,
 är lika benfri som fiskpinnar.




Där tar dock liknelsen slut
för om man vänder byxor av abborre (fångad i havsvatten) i mjöl, 
saltar rikligt och pepprar,
steker fisken, 
häller på lite vitt vin och mycket grädde,
avslutar med klippt dill
så har ni 
sommarens delikatess!
Kokt färskpotatis och smörslungade gurkmånar passar bra till.

Ni måste prova om ni har tillgång till färsk fisk.
Men gör för ovanlighetens skull inte som Ernst.

Lycka till!






Kommentarer