Ätbart







Här kommer ett litet måndagsinlägg
med sådant som är 
ätbart.





Först ut en god svamppasta.
Hittills har jag inte sett en skymt av en kantarell i skogen,
ja, i ärlighetens namn har jag inte heller letat 
eftersom det varit så sjuttons torrt i sommar.

Till de ostfyllda pastakuddarna
har vi därför knaperstekt blötlagda torkade trattkantareller.
Till det smörstekt färsk salvia, 
prova det om ni inte redan gjort det, salvian får en helt annan smak,
och så lite tryffelolja och nyriven parmesan.





I trädgården hemma i stan har vi en skuggmorell 
som vi varje år talar om att byta ut
eftersom den är både klen och sned.

Än står den dock kvar
och vi har fryst in några påsar med bär.
De är ganska så sura
men om man kokar dem med socker och äter dem ljumma med grädde
blir det riktigt gott!




Flera i min bekantskapskrets är riktiga kräftomaner.
Även jag gillar kräftor
men jag är inte så galen i dem 
att jag behöver äta dem ständigt och jämnt.

Här de sorgliga resterna efter att vi ändå smörjt kråset 
en kväll här hemma i trädgården.
Dessvärre blev det ingen bild av själva kräftorna
den här gången.




Här är för övrigt hortensian jag skrev om igår.
I kvällsbelysning.
Vita blommor kommer ju som allra mest till sin rätt i skymningen.


Ha en bra måndagskväll!





Kommentarer

  1. jag formligen älskar sura skuggmoreller. det är en sorts barndom för mig. Kraaam pia

    SvaraRadera
  2. Vad gott med svamppasta. Och kräftor. Så vackert med hortensior. Kram Suss

    SvaraRadera
  3. Mmmm, så gott det ser ut! Bra middagstips där! Skuggmoreller har jag aldrig testat men jag gillar allt som är surt :)
    Ha en finfin dag!
    Kram från Titti

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!