Vinbärsbuskar






Nu börjar vinbärssäsongen gå mot sitt slut.
Utanför vår kökstrappa i stan har vi några
vinbärsbuskar
som ger en hyfsat bra skörd.





Vi är inte så mycket för att safta och sylta
men äta, det kan vi.




Så gott som varje dag efter jobbet
har vi under en månads tid ställt oss vid buskarna en liten stund,
pratat och plockat i oss antioxidanter.




En del bär fryser jag också in
för att använda i ginos under vintern.




En riktigt enkel och god dessert 
blir det nämligen av skivad banan och vinbär (+ ev. frukt i bitar efter säsong)
toppat med bitar av vit choklad.

Skjuts in i ugnen tills chokladen får fin färg
och så serveras det hela med halvsmält god vaniljglass.





Nu stundar istället plommonsäsong
och vi njuter av våra Viktoriaplommon.
Ett av dem ser ni i headern.

Njuter gör vi också av den fantastiska värmen.
Åh så skönt att inte hösten började redan den 1 augusti.


Njut ni med av onsdagskvällen!





Kommentarer