Bärtider






Den här tiden på året är det
härligt med alla bär.

Jag har inte tillräckligt med tålamod för att plocka några mängder
men igår satt jag en stund med mamma vid en av vinbärsbuskarna 
på samma sätt som min mormor och mormors mor gjorde just i den här trädgården.




Det vi däremot brukar göra
är att alla dagar stå en stund vid bärbuskarna
för att plocka i oss dagsbehovet av vitaminer och antioxidanter.




De röda vinbären är goda att lägga i en ugnsform 
tillsammans med bitar av banan och vit choklad.
200 grader ca 20 minuter och serveras med glass.




Det finns massor av druvklasar i "vingården".
De är trevliga att se på 
men det är tveksamt om de kommer att hinna mogna där i skuggan.
Ingen fara är dock skedd
för druvorna innehåller mest kärnor.




Goda att äta direkt är både de svarta vinbären och krusbären.
Båda lär vara riktiga dunderbär.




Krusbären härstammar förresten från mormors mors bärbuskar,
här kan man prata om rötter i dubbel bemärkelse, eller hur?





Bilderna tog jag igår
när vi hade ett helt fantastiskt väder, varmt och vindstilla.
Idag har vi ett riktigt skruttväder,
konstigt att det kändes som sommar igår och som höst idag.


Tur att det i alla fall är fredag.
Ha en fin kväll!






Kommentarer

  1. Åh vad härligt!
    Jag önskar att jag också hade en så fin trädgård.
    Lyxigt att kunna plocka sina egna bär :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!