Skördetid
Nu är det verkligen
skördetid
och vår pyttelilla trädgård levererar.
Vi har massor av sommaräppel
och den här fina kvällen
har jag plockat en stor korg och lagat äppelmos.
Äppelmoset gör jag på enklast tänkbara sätt.
skär äpplen i klyftor med skalet kvar...
.... kokar dem snabbt i rikligt med vatten ...
... som sedan hälls bort.
Efter det kör jag alltsammans till mos med mixerstaven....
... och voila,
Ett sockerfritt supergott mos med de nyttiga skalen och vitaminerna kvar!
Eftersom jag inte sockrar moset är hållbarheten begränsad
så om jag gör fler satser ska jag frysa in dem.
Om man lagar mos på syrliga äpplen
kan det kanske behövas lite socker också för smakens skull.
På tal om hållbart,
rosorna som jag fick av mamma och pappa i helgen
står sej så fint på köksbordet.
Nu har himlen färgats rosa
och jag sitter vid datorn med öppna dörrar och fönster.
Underbara sensommar, säger jag bara.
God natt till er alla!
Kommentarer
Varm kram från Titti