Söndagslunchen

 
 
 
 
 
 
Idag är det mera höstlikt ute
och vi har för ovanlighetens skull både lagat och ätit
söndagslunchen
 inomhus.
 
 


Salvia är verkligen inte gott om man äter den rå
men smörstekt och knaprig är den en delikatess på t.ex. pasta.
 



 
Idag fick salvian toppa en ostravioli (köpt men färsk)
i sås på svampen som jag plockat, lite lök och grädde.
I slutet tillsatte jag också en aning tryffel som fanns kvar i en burk och behövde bli uppäten.
Till det tomatsallad med basilika och ett litet glas av vinet som blev över från igår.
Nyriven parmesan på toppen.
 


 
 
Det här är matlagning när den är som bäst,
med färska helst egenodlade eller -plockade ingredienser,
gott om tid och inspiration att laga utan recept.
Helt i min smak
och i makens också visade det sig
- eller så var han bara hungrig efter utearbetet som vi ägnade förmiddagen åt.
 
Ha en skön fortsättning på söndagen!
 
 
 
 
 
 
 


Kommentarer

åhhh vilken god lunch !!.....här blev det också ett glas vin , fast till middagen ;))
Ha en fin start på nya veckan...
Kram bia
Unknown sa…
Mmm, vad gott det ser ut!
Karin