Vietnam - maten





 
 
Jag gillar verkligen asiatisk mat
men tyvärr var
maten i Vietnam
lite av en besvikelse.
 
Den var helt enkelt ganska smaklös
eller så hade jag bara orealistiska förväntningar.



 
Fisken heter elefantöra
och den ingår i färska vårrullar som tjejen rullar åt oss av rispapper.
Kryddorna är mynta och thaibasilika,
tyvärr låter det godare än det smakade.
 




Tack vare att vi mest åt upphettad mat
klarade vi oss från matförgiftning.
Det kan annars vara läge för det när skaldjuren ligger i framme
i 35 graders värme.
 



 
Bästa maten under resan
fick vi på den lilla familjerestaurangen mittemot det fina hotellet. 
En middag inklusive gott lokalt öl kostar ca 150 SEK  för 4 personer
här på restaurang "Smutsiga duken".
 




Just nu är det högsäsong för drakfrukten,
ni vet den med det vita köttet och de svarta prickarna.
 






Chili, ingefära, citrongräs och lime,
kryddor helt i min smak
- konstigt att maten inte smakade mer av dem.
 








Väl hemkomna bestämde maken
att nu ska han laga stekt korv och stuvade makaroner till middag.
Ni vet, omväxling förnöjer!


Ha en bra måndag!



 
 
 
 


Kommentarer