Spansk mat
Jag vet inte hur det är för er, men för oss är
förtäringen
en stor del av behållningen när vi är på resa.
Nu i Malaga bestod frukosten mestadels av cappuccino
med rostad croissant och söt sylt.
Till det ett stort glas helt färskpressad och supergod apelsinjuice.
Rena hälsokosten!
Hotellfrukostar i all ära
men i Sydeuropa föredrar jag att äta frukost på ett lokalt café
som det här ovan.
Personerna på bilden är obekanta.
Bästa lunchen i Spanien
intas enligt mej stående i en tapasbar som är full av spanjorer.
Tanterna på bilden ovan
körde friskt med servitören som bar fram fat efter fat.
Sardiner i olja och friterade sardiner
är typiska tapas
liksom serranoskinka i skivor som oftare är tjockare än här hemma.
Oliver hör förstås också till
och på en del serveringar finns en hink för kärnor under borden.
Praktiskt och bra.
Ni som varit i Spanien känner säkert igen er
och kan förhoppningsvis återuppleva stämningen.
Ha en bra tisdagskväll!
Kommentarer