Kruksäsong

 


Så är 

kruksäsongen 

igång för i år.

Den börjar lite anspråkslöst med några örter.




Jag lyssnar på Familjen Morelli 
av Per Schlingmann och Karl Ljung
och eftersom boken till stor del handlar om italiensk mat 
har jag tänkt vänta med beskärningen av rosmarinen 
tills det är dags att ta fram en bit lammstek från frysen.
Den ska jag steka i mycket smör och rosmarin 
och ösa ofta. 
Inte som en riktig Bistecca Fiorentina som grillas över en eld med ved av olivträd 
- men gott ändå.




Salvian ser inte ut att ha klarat vintern 
trots att vi så sent som i december kunde skörda stora mängder.
Nu har jag planterat en liten kryddblandning bredvid de sorgliga resterna av den frodiga plantan
för att ändå ge den en chans att sjuka skott från rötterna.


Tur att funkia och strutsbräken i alla fall ser ut att ha övervintrat finfint.
Den sistnämnda har blivit grön nu under helgen.




I morse var det superdimmigt hos oss
men nu kan vi se den lilla ön här utanför.




I övrigt har det ju varit underbara dagar
som man lätt kunde vant sig vid.
De gav verkligen försmak på sommaren som antagligen är här fortare än kvickt.







Fin lördag på er!








 




Kommentarer