Om att baka sitt bröd
Som yngre bakade jag ofta vårt
matbröd
men nuförtiden blir det inte särskilt ofta.
Vi äter nämligen mindre bröd, eller försöker åtminstone,
och så har det ju skett en explosion på brödfronten i butikerna
från gummiaktiga industrilimpor till härliga mörkgräddade surdegsbröd.
Igår kväll tog jag dock fram den gamla pålitliga hushållsassistenten
och satte en deg.
Riktigt mysigt faktiskt med doften av nybakat
och nu slipper vi gå till butiken på några dagar.
Som så många andra försöker vi handla mer sällan i dessa tider.
.
Förra veckans fredagsbukett har snart gjort sitt
vilket inte är så konstigt eftersom det redan är torsdag kväll.
Jag tycker att det känns som om mars månad bara försvunnit.
Framöver ska jag försöka ta vara på våren lite bättre
och njuta av minsta blomma som kommer i min väg.
Ha en bra fortsättning på torsdagskvällen!
Kommentarer