Skördetid

 


Nu är det verkligen 

skördetid.




Vi har egentligen inte tid med saftande och syltande i år 
eftersom vi satt igång renoveringen 
men jag kan inte låta bli att koka plommonmarmelad …




… eftersom …




… plommonträdet dignar i år.

Jag sätter riven ingefära i marmeladen 
som är supergod till manchego- ost.
I alla fall i min smak.




Druvrankan ger som vanligt god skörd.
De är jättegoda och söta men fyllda med kärnor 
så det är bäst att laga saft eller gelé av dem.

Ni som känner oss 
får hjärtans gärna komma och plocka 
både plommon och druvor.



Jag återkommer snart med de första renoveringsbilderna. 

På övre våningen är det byggkaos

men vi ska just sätta oss till bords i matsalen. 




Det kanske inte blir så många gånger till som vi sitter här nere i vår egen matsal.

Vi hoppas dock på att vi någon gång ska kunna äta hos mamma 

som ska flytta in här nere 😉.


Ha en skön lördagskväll! 




Kommentarer