Wok
Den här tiden på året sitter det bra med
en grönsaksrik wok.
Just när vi lagat till vår wok
såg jag att stora möbelvaruhuset hade en helsidesannons om precis samma sak.
Det är då man känner att man hänger med i tiden - liksom!
Det finns säkert bättre recept men det här är enkelt såhär en måndag.
Recept:
äggnudlar kokas ca 3 minuter, häll av vattnet och skölj i kallt
2 kycklingfiléer finstrimlas
broccoli bryts i små buketter
paprika i strimlor
cashewnötter
2 vitlöksklyftor finhackas
1,5 dl ostronsås
0,5 dl vatten
soja efter behag
Woka kyckling, salt och peppar i 2 msk olja 3–5 min. Ta upp kycklingen.
Woka broccolin 3 min. Tillsätt vitlök och nötter och woka ytterligare 1 minut.
Tillsätt ostronsås, vatten och nudlar och fräs så att allt blir varmt.
Bon Appétit!
soja efter behag
Woka kyckling, salt och peppar i 2 msk olja 3–5 min. Ta upp kycklingen.
Woka broccolin 3 min. Tillsätt vitlök och nötter och woka ytterligare 1 minut.
Tillsätt ostronsås, vatten och nudlar och fräs så att allt blir varmt.
Bon Appétit!
Kommentarer
Lilla alkvisten är så fin. Din keramik är superfin. Du är sååå duktig Susanne!